Hemendex

Keďže som na oslavu robila tortu na ktorú som potrebovala výlučne žĺtka ostali mi 4 bielka navyše. Preto som z nich urobila na raňajky hemendex, ale pridala som aj jedno celé vajíčko.2014-08-30 12.16.13

 

Potrebujeme:

Vajíčka

Prosciutto šunku

Syr ( podľa výberu )

Cibuľa

Pažítka , soľ , olej

Hrianky

 

Postup:

  1. Na jemno nakrájanú cibuľku si osmahneme na panvici potretej troškou oleja.
  2. Šunkou si vyložíme panvicu a po chvíľke otočíme aby sa opiekla z oboch strán.
  3. Vylejeme na panvicu bielka. Posolíme a pridáme trochu pažítky.
  4. Tesne pred tým ako budú bielka hotové na ne nastrúhame trochu syra ( max do 30% tuku v sušine ) a ešte chvíľu necháme piecť aby sa syr rozpustil.
  5. Môžeme podávať s celozrnnými hriankami.

 

Light : Ak chcete ešte ľahšiu verziu , žĺtko vôbec pridávať nemusíte . Dnes sa už dajú kúpiť oddelene vaječné bielky.  Prosciutto  nahradíme morčacou alebo kuracou šunkou.  Ako syr je vhodná napr. mozzarela má veľa bielkovín ale taktiež môžeme syr celkom vynechať.

 

Dobrú chuť !

2014-08-30 11.58.592014-08-30 12.08.012014-08-30 12.09.142014-08-30 12.10.292014-08-30 12.11.39