Keďže som na oslavu robila tortu na ktorú som potrebovala výlučne žĺtka ostali mi 4 bielka navyše. Preto som z nich urobila na raňajky hemendex, ale pridala som aj jedno celé vajíčko.
Potrebujeme:
Vajíčka
Prosciutto šunku
Syr ( podľa výberu )
Cibuľa
Pažítka , soľ , olej
Hrianky
Postup:
- Na jemno nakrájanú cibuľku si osmahneme na panvici potretej troškou oleja.
- Šunkou si vyložíme panvicu a po chvíľke otočíme aby sa opiekla z oboch strán.
- Vylejeme na panvicu bielka. Posolíme a pridáme trochu pažítky.
- Tesne pred tým ako budú bielka hotové na ne nastrúhame trochu syra ( max do 30% tuku v sušine ) a ešte chvíľu necháme piecť aby sa syr rozpustil.
- Môžeme podávať s celozrnnými hriankami.
Light : Ak chcete ešte ľahšiu verziu , žĺtko vôbec pridávať nemusíte . Dnes sa už dajú kúpiť oddelene vaječné bielky. Prosciutto nahradíme morčacou alebo kuracou šunkou. Ako syr je vhodná napr. mozzarela má veľa bielkovín ale taktiež môžeme syr celkom vynechať.
Dobrú chuť !
Tuto diétu som držal v roku 2006 v jednom kuse 12 týždňov a fungovala úžasne! Zo začiatku to bol boj, ale po case som si zvykol a dokonca sa po víkende vždy tešil na bezsacharidovy týžden. Treba mat naozaj veľa síl vydrzat to, ale výsledky su úžasne. Dokonca som si tu váhu dokázal držať nasledujúce dva roky. Ale potom sa zmenili veci v súkromí s v praci… Začínal som s váhou 88kg a pásom 96 cm. Skončil som s váhou 74kg a v pase som mal 76 cm. Bol to neskutočný pocit.
Teraz v roku 2015 som sa rozhodol, ze to zopakujem a začínam s váhou 90kg a pasom rovných 100. Mam 40 rokov.