Máte chuť na pizzu ? Už sa nemusíte premáhať a odopierať si túto mnohými ľuďmi obľúbenú dobrotu. Doprajte si ju kedykoľvek zdravo a chutne ! 🙂
Potrebujeme :
Ovsené vločky
Vodu
Cottage cheese
Kečup
Soľ , pizza korenie
Cesnak
Obľúbené prílohy na vrch ( v mojom prípade šunka , kukurica , olivy , cherry rajčiny , syr )
Postup :
- Ako odmerku som si zobrala hrnček. Tri štvrtiny hrnčeka ovsených vločiek som zaliala celou šálkou vody a nechala vločky napučať 2-3 hodiny . ( Čím dlhšie tým lepšie ) Počas pučania som ich niekoľko krát dobre premiešala.
- Do vločiek som pretlačila cesnak , prisypala soľ a pizza korenie . Na koniec som pridala 1 polievkovú lyžicu cottage cheesu , ktorý som si predtým trochu rozdrvila lyžičkou a dobre zamiešala.
- Zmes som vyliala na plech na ktorom som už mala pripravený papier na pečenie. Lyžicou som vytvorila pekný kruh a dala piecť do rúry.
- Keď korpus začal chytať zlatistú farbu a už nebol tekutý, plech som vytiahla a lopatkou pizzu odlepila na miestach kde sa prilepila k papieru . Pri tomto opatrne, ľahko sa pretrhne . Pre seba, nabudúce, ale aj pre Vás odporúčam odstrihnúť si ďalší kus papiera na pečenie , položiť ho na vrch ,pizzu otočiť naopak a nechať chvíľu piecť „hore nohami“.
- Korpus som potrela pikantným kečupom , posypala sušený cesnakom a kajenskou paprikou ( je to prírodný spaľovač). Na vrch som naukladala šunku , kukuricu a olivy . Znova šup do rúry.
- Keď som mala už už pocit , že pizza bude hotová pridala som na štvrťky pokrájané cherry paradajky , zopár kúsočkov mozzarely a nechala ju roztiecť. Môj drahý dostal syru viac nakoľko má objemovku. 2-3 minúty som nechala dopiecť.
Hotovo . Nech Vám chutí . 🙂