Čo tak poriadny kus dobrého mäsa ? 🙂 To nikdy neuškodí ..
Potrebujeme:
Steak z hovädzej sviečkovej
Zeleninu
Horčicu
Čierne mleté korenie
Soľ
Olej
Postup:
- Steak je najlepšie naložiť do marinády o deň skôr na zvýraznenie chuti. Marináda : 1PL horčice a oleja , soľ a čierne korenie .
- Panvicu som si potrela trochou oleja a osmahla na nej zeleninu. Použila som mrazenú zeleninovú zmes ( brokolica , mrkva , kukurica , hrášok , hríby atd .. ) , ktorú bežne dostať v obchode . Môžete však použiť aj čerstvú , výber a množstvo je na Vás.
- Panvicu na steak som opäť len jemne potrela olejom nakoľko ho máme dosť v marináde . Z oboch strán som ho prudko opiekla 2-3 minúty a na koniec na 5 minút vložila do vopred predhriatej rúry.
Môj drahý má objemovku preto dostal ako prílohu navyše zemiakovú kašu. V diéte je dobré však zostať skôr pri zelenine . Ak však máte chuť na zemiaky tak si dajte max. 100g uvarených zemiakov ako prílohu.
Hotovo . Dobrú chuť ! 🙂
One thought on “Steak z hovädzej sviečkovej”