Dnes som potrebovala rýchly a dobrý obed pre mojich hladošov, tak som sa rozhodla pre cestoviny s kuracím mäsom s klasickou plechovkou morca-delli .
Potrebujeme:
Morca-della
Cestoviny
Kečup , horčica
Cibuľa
Koreniny podľa chuti , soľ a kvapku oleja (podľa výberu)
Postup :
- V hrnci si uvaríme cestoviny , ja mám rada penne.
- Kuracie mäso si nakrájame na malé kocky.
- Do mištičky si dáme po 1PL oleja , vody , kečupu a horčice (ak máte aj jogurtu) . Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti . Ja vždy pridávam sladkú červenú papriku , granulovaný cesnak (môžete si pretlačiť aj normálny) , čierne korenie , bylinkové maslo , korenie na kuracie mäso a iné. Zamiešame a mäso „vymáčame“ v marináde 🙂 Je lepšie nechať takto mäso aspoň 1-2 hodinky stáť, ale nič sa nestane keď nie.
- Panvicu si len potrieme olejom a na drobno nakrájanú cibuľku trošku opražíme. Pridáme mäso.
- Keď bude mäso zo všetkých strán osmažené zalejeme ho šálkou vody . Osolíme , pridáme ešte trošku červenej papriky a kto chce kúsok bujónovej kocky . Ja si rada pridávam kúštik hovädzej. Premiešame , prikryjeme a necháme dusiť.
- Zatiaľ si do malého hrnca vylejeme morca-dellu . Ja k nej pridávam trošku štipľavého kečupu a kajenského korenia. Keď je mäso mäkučké a udusené, zbytkovú šťavu , ktorá mi pod ním zostala vylejem do morca-delli a zohrejem.
- Podávame . Na cestoviny vylejeme omáčku a pridáme kuracie . Môžeme posypať syrom.
Light : Tento variant je skôr vhodnejší do objemovky , ak ste šikovní určite si zvládnete urobiť aj ľahšiu verziu. Morca-dellu aj syr môžete celkom vynechať . Do marinády na kuracie si pridáme kajenské korenie – dobré ochucovadlo , ktoré pôsobí ako prírodný spalovač a má aj mnoho priaznivých účinkov pre Vaše telo. Mäsko sa udusí na vode a šťavou sa polejú cestoviny. Nezabudnite však , že na cca 100g uvarenej cestoviny pripadá 100-150g mäsa.
Dobrú chuť !
(ten istý variant s celozrnnými špagetami)
One thought on “Cestoviny s kuracím mäsom (do objemovky aj diety)”