Zeleninová praženica

Okrem toho , že toto jedlo väčšinou 🙂 skvelo chutí má ešte jednu úžasnú vlastnosť . Dá sa kombinovať na všetky možné spôsoby. Preto keď sa mi stalo, že chladnička ráno takmer zívala prázdnotou, skombinovala som všetko čo som v nej našla a chutné raňajky boli na svete.2014-09-09 18.38.06

 

Potrebujeme:

Vajcia

Paradajky

Papriku
2014-09-09 18.38.22
Kúštik masla

Kúštik klobásky

Oštiepok

Cibuľu

 

Postup:

1. Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kocky.

 

2. Vajíčka si rozbijeme a pomocou metličky rozšľaháme v miske.
2014-09-09 18.40.33

3. Na panvici si necháme roztopiť kúštik masla a pridáme na drobno pokrájanú klobásku s cibuľou.

 

2014-09-09 18.42.35

4. Keď sa nám cibuľka zafarbí od klobásy pridáme do panvice vajíčka a miešame.

 

2014-09-09 18.43.39

5. Pozorujeme praženicu a chvíľku pred dokončením pridáme zeleninu.

 

6. Niekoľkokrát všetko premiešame a hneď vysypeme oštiepok , ktorý sa behom pár sekúnd začne jemne roztápať. Vtedy vypneme plyn a môžeme začať servírovať . Prílohu si zvoľte sami . Napríklad celozrnný chlieb.

 

 

Light:

Keďže mi maminka doniesla priamo z Tatier výborný  oštiepok použila som ho miesto soli nakoľko je dosť slaný. Samozrejme  ho môžete úplne vynechať (rovnako aj klobásku) a praženicu si ochutiť buď soľou , pažítkou alebo inou koreninou podľa chuti.

 

Dobrú chuť !

2014-09-09 18.47.37

10424335_10202079023091098_2130475859696127436_n