Tatarák

Tatarák je jedlo ,ktoré veľa ľudí neobľubuje , nakoľko sa jedná o surové mäso. Napriek tomu je to skutočná delikatesa len sa netreba báť ochutnať ! 🙂 Chvíľu som rozmýšľala či je toto jedlo vhodné no koniec koncov je to dobré hovädzie mäso. Najlepšie je použiť čerstvú pravú sviečkovú.

Zloženie tatárskeho bifteku je v každej zemi ale aj u každého stravníka alebo kuchára iné.

 

Potrebujeme: 10629573_10202359484062447_283157527521781682_n

Hovädziu sviečkovú

Horčicu

Kečup

Cibuľu

Sladkú červenú papriku

Mleté čierne korenie

Soľ

Žltko

Worcestrovu omáčku

 

Postup :

Ak si chcete robotu uľahčiť, mäso môžete namlieť. Ja som zobrala veľký ostrý nôž a čepeľou mäso doslova oškrabovala . Trvalo mi to asi 3 hodiny ale stálo to za to ! 😀 Žiadne šľachy, koža ani tuk. Taký jemný tatarák som ešte nejedla. Naškrabaný tataráčik som osolila, pokropila Worcestrovu omáčkou, vytvarovala do kruhu, vnútro trochu prehĺbila a rozbila doň žltok. Cibuľku som nakrájala nadrobno . Všetky ingrediencie poriadne premiešame vidličkou.

Vhodné je si opiecť celozrnný chlebík a potrieť ho cesnakom . Mňam !

 

Hotovo . Dobrú chuť !