Chrumkavé kuracie z rúry

Veľmi jednoduchý a rýchly recept , ktorý si môžete pripraviť aj na večeru a zvládne ho aj kuchársky začiatočník . 🙂 Dosť podobný postup na prípravu mäsa som sem už raz pridávala , no nič sa nestane keď si to zopakujeme . 🙂

 

10415657_10201709549254483_2298236652461906999_n

Potrebujeme :

kuracie mäso

koreniny podľa chuti

soľ a kvapku oleja (podľa výberu)

niečo ako prílohu

 

zapekaciu misu

alobal

 

Postup:

  1. Vyhrejeme si rúru a pripravíme zapekaciu misu s alobalom.
  2. Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky.
  3. Do zvlášť mištičky si dáme po 1PL kečupu a horčice (ak máte aj jogurtu) . Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti – sladkú červenú papriku , granulovaný cesnak poprípade aj normálny , čierne korenie , bylinkové maslo , korenie na kuracie mäso a iné. Všetko zamiešame a vložíme mäso do pacu.
  4. Môžeme pridať pár kvapiek oleja .
  5. Prilejeme cca pol deci vody , opäť premiešame, prikryjeme alobalom, do ktorého špáratkom urobíme dierky a vložíme do rúry.
  6. Mäso občas prekontrolujeme , keď zmäkne vytiahneme z rúry a servírujeme.

 

Ja som si ako prílohu dala cherry paradajky , mozzarellu a papriku.  Niekedy si na mäso tesne pred dopečením nastrúham trošku syra a nechám roztopiť. Ale pozor ! Syr maximálne do 30% tuku v sušine.

 

Light : Vynechajte olej , v tomto recepte nie je vôbec potrebný . 🙂

 

Dobrú chuť !

 

603378_4601578491479_1964369589_n