Plnený baklažán s paprikou

Zostali mi zbytky z baklažánu a papriky a tak som pozbierala čo chladnička dala a bolo hotovo .

20150107_020952

 

Potrebujeme :

Baklažán

Papriku

Vajcia

Šunku

Mozzarelu

Soľ

olej

 

Postup:

  1. Baklažán si nakrájame asi na pol centimetrové kolieska a vydlabeme. Z papriky si odkrojíme tak aby nám vznikla „lodička“ , ktorú môžeme naplniť.                                                                                                                        20150107_012526
  2. Panvicu potrieme olejom , pripravíme zapekaciu misu a vyhrejeme si rúru (podľa potreby). Ja som miesto panvice použila kameň na grile , preto ak máte gril vyskúšajte to aj vy.
  3. V miske rozhabarkujeme 3bielka a 2 žĺtka , pridáme na kocky nakrájanú šunku ( najlepšie morčaciu alebo kuraciu) a trochu posolíme.
  4. Papriku naplníme zmesou , dáme do zapekacej misy a vložíme do rúry.                                                                                                                                                                                                                                               20150107_014409
  5. Na panvicu/gril položíme kolieska baklažánu a necháme chvíľu zapiecť ,potom pridáme vajíčka so šunkou a prikryjeme pokrievkou.                                                                                                                                              20150107_014618
  6. Papriku pečieme v rúre pokým sa vajce neopečie do zlatista.
  7. Tesne pred dokončením baklažánu vypneme zdroj tepla a na každé koliesko položíme tenký plátok mozzarely. Opäť prikryjeme pokrievkou a necháme ju sa roztopiť.

20150107_021628

 

Recept môžeme použiť ako prílohu k mäsu alebo na raňajky k celozrnnému chlebíku či knäckebrotu.

Hotovo.

Dobrú chuť !