Zostali mi zbytky z baklažánu a papriky a tak som pozbierala čo chladnička dala a bolo hotovo .
Potrebujeme :
Baklažán
Papriku
Vajcia
Šunku
Mozzarelu
Soľ
olej
Postup:
- Baklažán si nakrájame asi na pol centimetrové kolieska a vydlabeme. Z papriky si odkrojíme tak aby nám vznikla „lodička“ , ktorú môžeme naplniť.
- Panvicu potrieme olejom , pripravíme zapekaciu misu a vyhrejeme si rúru (podľa potreby). Ja som miesto panvice použila kameň na grile , preto ak máte gril vyskúšajte to aj vy.
- V miske rozhabarkujeme 3bielka a 2 žĺtka , pridáme na kocky nakrájanú šunku ( najlepšie morčaciu alebo kuraciu) a trochu posolíme.
- Papriku naplníme zmesou , dáme do zapekacej misy a vložíme do rúry.
- Na panvicu/gril položíme kolieska baklažánu a necháme chvíľu zapiecť ,potom pridáme vajíčka so šunkou a prikryjeme pokrievkou.
- Papriku pečieme v rúre pokým sa vajce neopečie do zlatista.
- Tesne pred dokončením baklažánu vypneme zdroj tepla a na každé koliesko položíme tenký plátok mozzarely. Opäť prikryjeme pokrievkou a necháme ju sa roztopiť.
Recept môžeme použiť ako prílohu k mäsu alebo na raňajky k celozrnnému chlebíku či knäckebrotu.
Hotovo.
Dobrú chuť !