Veľmi jednoduchý a rýchly recept , ktorý si môžete pripraviť aj na večeru a zvládne ho aj kuchársky začiatočník . 🙂 Dosť podobný postup na prípravu mäsa som sem už raz pridávala , no nič sa nestane keď si to zopakujeme . 🙂
Potrebujeme :
kuracie mäso
koreniny podľa chuti
soľ a kvapku oleja (podľa výberu)
niečo ako prílohu
zapekaciu misu
alobal
Postup:
- Vyhrejeme si rúru a pripravíme zapekaciu misu s alobalom.
- Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky.
- Do zvlášť mištičky si dáme po 1PL kečupu a horčice (ak máte aj jogurtu) . Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti – sladkú červenú papriku , granulovaný cesnak poprípade aj normálny , čierne korenie , bylinkové maslo , korenie na kuracie mäso a iné. Všetko zamiešame a vložíme mäso do pacu.
- Môžeme pridať pár kvapiek oleja .
- Prilejeme cca pol deci vody , opäť premiešame, prikryjeme alobalom, do ktorého špáratkom urobíme dierky a vložíme do rúry.
- Mäso občas prekontrolujeme , keď zmäkne vytiahneme z rúry a servírujeme.
Ja som si ako prílohu dala cherry paradajky , mozzarellu a papriku. Niekedy si na mäso tesne pred dopečením nastrúham trošku syra a nechám roztopiť. Ale pozor ! Syr maximálne do 30% tuku v sušine.
Light : Vynechajte olej , v tomto recepte nie je vôbec potrebný . 🙂
Dobrú chuť !