Plnený zemiak

Týmto receptom ma inšpirovali vianočné trhy vo Viedni . 🙂 Rozhodla som sa ale urobiť ľahšiu verziu. Bohužiaľ som veľmi vyberavá čo sa týka zeleniny , preto sa nebojte recept si pozmeniť a pridať niečo iné.

 

Potrebujeme : 2014-11-05 19.53.51

Veľký zemiak

Morčaciu / kuraciu šunku (môžete zameniť za kuracie mäso)

Paradajky

Papriku

Cibuľu

Syr

(akúkoľvek vašu obľúbenú zeleninu vhodnú na zapekanie napríklad cukinu alebo huby)

 

Postup: 2014-11-05 12.58.37

  1. Vrch zemiaka odrežeme ( bude slúžiť ako poklop) a vnútro vydlabeme tak aby sme mohli zemiak bohato naplniť . Vydlabanú časť odložíme na ďalší deň alebo upečieme v rúre a dáme drahému na obed s hovädzím steakom 🙂
  2. Zemiak aj s poklopom vložíme do osolenej vriacej vody a varíme pokým pekne nezmäkne. Potom vyberieme a necháme vychladnúť .
  3. Zatiaľ si nakrájame zeleninu a šunku na menšie kocky všetko spolu premiešame .
  4. Naplníme zemiak pripravenou zmesou a vrch len veľmi jemne posypeme nastrúhaným syrom. Prikryjeme poklopom a dáme na 10minút zapiecť do rúry. 2014-11-05 19.50.13

 

Hotovo .

Dobrú chuť 🙂