Týmto receptom ma inšpirovali vianočné trhy vo Viedni . 🙂 Rozhodla som sa ale urobiť ľahšiu verziu. Bohužiaľ som veľmi vyberavá čo sa týka zeleniny , preto sa nebojte recept si pozmeniť a pridať niečo iné.
Potrebujeme :
Veľký zemiak
Morčaciu / kuraciu šunku (môžete zameniť za kuracie mäso)
Paradajky
Papriku
Cibuľu
Syr
(akúkoľvek vašu obľúbenú zeleninu vhodnú na zapekanie napríklad cukinu alebo huby)
Postup:
- Vrch zemiaka odrežeme ( bude slúžiť ako poklop) a vnútro vydlabeme tak aby sme mohli zemiak bohato naplniť . Vydlabanú časť odložíme na ďalší deň alebo upečieme v rúre a dáme drahému na obed s hovädzím steakom 🙂
- Zemiak aj s poklopom vložíme do osolenej vriacej vody a varíme pokým pekne nezmäkne. Potom vyberieme a necháme vychladnúť .
- Zatiaľ si nakrájame zeleninu a šunku na menšie kocky všetko spolu premiešame .
- Naplníme zemiak pripravenou zmesou a vrch len veľmi jemne posypeme nastrúhaným syrom. Prikryjeme poklopom a dáme na 10minút zapiecť do rúry.
Hotovo .
Dobrú chuť 🙂