Prvá fáza predsúťažnej prípravy

Mám zhruba 6 týždňov do súťaže a od zajtra prechádzam na vyšší level, tak myslím že by bolo dobré zhodnoťiť doterajší priebeh.

Zmeny sú síce dosť viditeľné, ale nie k mojej spokojnosti, aj preto som sa rozhodol začať v závere makať ešte tvrdšie. Hmotnosť sa mi dlhšiu dobu drží okolo 100kg (na súťaži mám mať maximálne 91kg), našťastie nie z dôvodu, že by som nechudol, ale že sa popri úbytku tuku darí pomaličky naberať aj svalovú hmotu. Stojí ma to síce dosť financií, ktoré sú investované okrem iných doplnkov v zvýšenej miere do hydrolyzovaného proteínu a aminokyselín BCAA, ale výslednky sú zjavné. Vždy mávam nakúpených veľa doplnkov, ale v tejto príprave sa mi trochu viac rozmnožili, tak som si to len for fun odfotil 🙂

IMG_1982

Tréningy som v predsúťažnej príprave vymenil už 3x, najskôr som sa inšpiroval z knihy, alebo teraz už musia byť individuálne prispôsobené na moje potreby. Posilňovacie tréningy mám celý čas 5 dní v týždni, kardio som robil po 4 z nich 21 minút HIIT a len keď bol čas som ho pridal aj vo voľných dňoch. Po novom začnem chodiť na samostatné kardio oveľa častejšie. Malo by stačiť vždy 20-30 minút HIIT.

Plánujem častejšie zaraďovať aj tréningy so spáringom alebo trénerom, pri snahe dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu sú tieto tréningy na nezaplatenie. Môjho spáringa Braňa Nárožného naši čitatelia dobre poznajú.

1976956_503824356390851_1778100397_n

Poradcu v príprave a občasného trénera myslím že poznáte tiež 🙂

IMAG0372

Diéta sa tiež v závere musí zmeniť, na posledných 6 týždňov som si naplánoval sacharidové vlny, určite budú dobrý impulz na spálenie ďalšieho tuku.

Je mi jasné že na prvej súťaži to bude hlavne o učení sa z chýb a nebudem mať objemy ako skúsení borci, ale aj tak idem zamakať a snažiť sa spraviť čo najlepšiu kvalitu. Popri stresujúcej práci, vedení zaciatocnikov a všetkých projektoch čo som si na seba zobral to bude síce strašne náročné, ale o to viac si budem vážiť dosiahnuté výsledky. Zároveň ma to posunie zase o niečo ďalej ako trénera. Držte mi palce 🙂