Kuracie v pšeničných otrubách

Veľmi obľubujem kuracie mäso a nakoľko je jediné , ktoré zjem (pokiaľ mi ho nepripraví maminka tým špeciálnym mamičkovským spôsobom 😀 ) snažím sa ho robiť na rôzne spôsoby aby mi nezovšednelo. Tu máme jeden príklad. 2014-06-07 15.40.43

 

Potrebujeme

Kuracie mäso

Pšeničné otruby

Soľ a korenie podľa chuti

Papier na pečenie

 

Postup:

  1. Kuracie mäso si nakrájame na tenké plátky – rezne a opláchneme pod vodou.
  2. Do misky nasypeme pšeničné otruby. Pretože sami o sebe majú podľa mňa trochu divnú chuť pridáme soľ a koreniny , ktoré mate radi . Ja si pridávam červenú sladkú papriku , cesnak , trošku mletého čierneho korenia a rôzne iné na kurča.
  3. Umyté kuracie prsia si obalíme v otrubách a poukladáme na plech , ktorý si vystelieme papierom na pečenie.
  4. Vložíme do rúry a pečieme. Ako prílohu si môžeme urobiť napríklad akýkoľvek šalát .

2014-06-07 15.40.11

 

Light: Tento a podobný recept sa často robieva s olejom. Rezne sa v ňom namáčajú a následne obalia. Ja olej schválne vynechávam ale z toho dôvodu ich umyjem pod vodou aby sa otruby ľahšie prichytili.

 

Dobrú chuť !