Tatarák je jedlo ,ktoré veľa ľudí neobľubuje , nakoľko sa jedná o surové mäso. Napriek tomu je to skutočná delikatesa len sa netreba báť ochutnať ! 🙂 Chvíľu som rozmýšľala či je toto jedlo vhodné no koniec koncov je to dobré hovädzie mäso. Najlepšie je použiť čerstvú pravú sviečkovú.
Zloženie tatárskeho bifteku je v každej zemi ale aj u každého stravníka alebo kuchára iné.
Potrebujeme:
Hovädziu sviečkovú
Horčicu
Kečup
Cibuľu
Sladkú červenú papriku
Mleté čierne korenie
Soľ
Žltko
Worcestrovu omáčku
Postup :
Ak si chcete robotu uľahčiť, mäso môžete namlieť. Ja som zobrala veľký ostrý nôž a čepeľou mäso doslova oškrabovala . Trvalo mi to asi 3 hodiny ale stálo to za to ! 😀 Žiadne šľachy, koža ani tuk. Taký jemný tatarák som ešte nejedla. Naškrabaný tataráčik som osolila, pokropila Worcestrovu omáčkou, vytvarovala do kruhu, vnútro trochu prehĺbila a rozbila doň žltok. Cibuľku som nakrájala nadrobno . Všetky ingrediencie poriadne premiešame vidličkou.
Vhodné je si opiecť celozrnný chlebík a potrieť ho cesnakom . Mňam !
Hotovo . Dobrú chuť !