Thajská ryža na 2 spôsoby

Toto je recept od mojej mamy. Odkedy som jej na narodeniny dala ryžovar, nevie sa tejto thajskej ryže už vôbec dojesť. 🙂 Zvykneme si ju robievať na dva rôzne spôsoby. Tu sú :

 

Potrebujeme : kr

Ryžu

Kápiu

Papriku

Mrkvu

Baklažán

Cuketu

Vajce

Cibuľu

Olej

Sojovú omáčku

Korenie

Kuracie mäso / hríby

 

Postup (základ) :

  1. Ako prvú si uvaríme ryžu. Buď klasicky v hrnci, alebo v ryžovarke.
  2. Všetko si nakrájame na malé kúsky ( alebo nastrúhame na veľkom struháku ) a vajcia rozhabarkujeme v miske (odoberieme 1 žltko).
  3. Na zvlášť panvičke si do sklovita pripravíme cibuľku, pridáme vajce a urobíme praženicu.
  4. Vezmeme wok panvicu , potrieme ju olejom a osmažíme kápiu , mrkvu , baklažán , cuketu a papriku.
  5. Pridáme už uvarenú ryžu , chvíľu miešame a na koniec doplníme praženicu. Znova zamiešame odstavíme. Ochutíme sójovou omáčkou. Hotovo !

Bez názvudd

 

    1. Spôsob : Ja si často pripravím ako prílohu klasické kuracie prsia pripravené napríklad na vode / v rúre alebo zvlášť panvičke. Ak máte radšej kuracie stehná nakrájajte si ich na malé kúsky a môžete pridat do wok panvice so všetkými ostatnými surovinami. S mamou niekedy volíme ako prílohu aj šalát alebo niekedy aj všetko dokopy keďže ja som skôr na mäso so zeleninou a mama na ryžu.  🙂

2014-04-29 19.46.11

 

    2. Spôsob : Zvoľte ak ste napríklad vegetarián, alebo len obľubujete hríby . Hríby si taktiež pokrájame na menšie kusy a vložíme do wok-u so zeleninou. Je to len na Vás čo si zvolíte. 🙂

kr

 

Dobrú chuť !